DÜNYA ŞAMPİYONU YÜKSELİŞ YILDIZI TÜRKİYE SPOR ÖDÜLLERİNİ DE ALDI | 27.12.2016

DÜNYA ŞAMPİYONU YÜKSELİŞ YILDIZI TÜRKİYE SPOR ÖDÜLLERİNİ DE ALDI

2015-2016 Dünya Liseler Arası Hentbol Şampiyonu; Türkiye Antalya Serik Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi Hentbol takımı Türkiye genelin de yapılan 45 gün süren oylama sonucunda yılın en başarılı okul takımı olarak seçildi. Serik Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları Kurucu ve Yöneyim Kurulu Başkanı ve de aynı zaman da; Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı olan Necmettin Çalık, 19 Aralık Pazartesi akşamı İstanbul Hilton Bomonti Otel’inde düzenlenen Türkiye’nin en prestijli ve en çok katılım sağlanan ödül törenine katıldı.

2015-2016 Dünya Okul Sporları dalında Türkiye adına altın harflerle yazılacak bu onurlu geceye Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, A Milli Futbol Takımı oyuncusu Emre Belezoğlu, Şenol Güneş, Cüneyt Çakır, Taha Akgül, Chelsea futbolcusu John Obi Mikel, eski Fenerbahçeli Anelka, birçok ünlü sanatçı ve spor adamı da katıldı. Galada en çok ilgiyi Türkiye tarihinde ilk defa dünya şampiyonu olan Yükseliş Anadolu Lisesi gördü.
Ödül alırken konuşan Başkan Necmettin Çalık” Fransa’da TÜRK’ ün gücünü tüm dünyaya duyurduk. Tüm ayak oyunlarına rağmen dünya şampiyonu olduk. TÜRK’ ün bileğinin bükülmez olduğunu gösterdik. Hentbolda elde ettiğimiz bu tarihi başarı ile Türk ve dünya spor kamu oyunun takdirini topladık. Türkiye’de hentbolun gelişmesi için yapılacak çok iş var. Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüplerin liglerde yer alması kaliteyi ve rekabeti arttırır’’ dedi.

Etrafta oturanlara gösterilen yoğun ilgiden memnuniyetini dile getiren Başkan Çalık” 8 yıl önce dünya şampiyonluğuna inanarak takımımızı kurduk. Herkesin hayal bile edemediği süreçlerden geçtik. Okullar arası, İlçe birinciliği, İl birinciliği, Bölge birinciliği ve derken Türkiye Şampiyonluğu ile Serik ve Antalya’mızı taçlandırdık. Ay Yıldızlı Bayrağımızı Avrupa’da göndere çektirip İstiklal Marşımızı bütün dünyaya dinletmek en büyük emelimizdi. Şükürler olsun bunu başardık. Devamını da getireceğiz. Yükseliş Koleji olarak mutluyuz gururluyuz” dedi. Yükseliş Koleji’nin Türkiye’de de yılın takımı ödülünü alması ilçede büyük memnuniyetle karşılandı.

DÜNYA ŞAMPİYONU YÜKSELİŞ YILDIZI TÜRKİYE SPOR ÖDÜLLERİNİ DE ALDI