Kurucumuz Necmettin ÇALIK´tan SINAV AÇIKLAMASI | 05.10.2017

Kurucumuz Necmettin ÇALIK´tan SINAV AÇIKLAMASI

YÜKSELİŞ KOLEJİ BAŞKANI ÇALIK” SINAVLAR İPTAL OLMUYOR YÖNTEM DEĞİŞECEK”

Serik Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık iptal edilen TEOG Sınavları sonrası bir açıklama yaptı. Başkan Çalık” Eğitim sistemimiz Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ve Sayın Başbakan’ımızın TEOG Sınavlarının iptalini açıklamasının ardından önümüzde ki 30-40 gün içerisinde yeni bir imtihan sistemi getirilerek değişecek.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın söylemlerinden anladığımız değişecek olan yeni sınav sistemi, eğitim sistemimiz için bir milat olacaktır. Bu değişimde en önemli nokta Öğrencilerimizin; Test ve ezbercilekten kurtulması olacaktır. Öğrenci test çözeceğim diye okuma alışkanlığından uzaklaşıyor. Veli çocuğunu, henüz İlköğretim de ders alma ve dershanelere göndermeye başlıyor. Böylece öğrenci; Sevdiği spor, müzik, kültürel ve her türlü sosyal aktiviteden uzak kalıyor. Buda Ülke çapında Spor dahil sosyal alanda başarısızlığı getiriyor.

Bir öğrenci temel eğitimini alırken, eğer istediği dalda sosyal alanda faliyet göstermiyorsa ileride başarılı olma şansı çok zayıftır. Biz öğrencilerimize temelden eğitim ve Hentbol sporu ile bir arada 7 yıl emek vermemizin sonucu 80 Milyonluk ülkemiz de şükürler olsun 120 Bin nüfuslu ilçenin Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları Lisesi Hentbol Takımı olarak Dünya Şampiyonluğunu kazandık. Fransa’da göndere çekilen Ay Yıldızlı Bayrağımız ve okunan İstiklal Marşımızı Dünya görüp dinledi. Bu sosyal temel eğitimimizin zaferiydi.

İşte bu örnekten yola çıkarsak, yeni açıklanacak olan İmtihan sisteminde öğrencilerin Sınav notlarına sosyal aktivitede başarılı oldukları alanlarda ek puanların verilmesi çok doğru bir yaklaşımdır. Böylece öğrenci test fobisinden çıkıp okuma alışkanlığına ve istediği sosyal alanda faliyet göstermeye başlayarak daha başarılı olacaktır.

Serik Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları olarak her yıl çok sayıda Dünya Ülkelerini geziyoruz. İnanın Yükseliş olarak bizim verdiğim eğitim onlardan geri değil. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın söylemlerinden anladığımız; Eğitimde de Teknoloji üreten bir Ülke haline geleceğimizdir. Ülkeler başarılı olacaksa Teknoloji satın alan değil, Teknoloji üreten bir Ülke olmalıdır. Velilerimiz rahat olsun. Değişime uğrayacak olan yeni eğitim sistemi her açıdan yararlı olacaktır ” dedi.