YÜKSELİŞ’TE TAM PRAVO | 07.03.2016

YÜKSELİŞ’TE TAM PRAVO

Üniversite sınavına günler kala Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi gençlerin heyecanını en aza indirmek ve sınav gününü sorunsuz atlatabilmeleri için tam prova gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu sınavda öğrenciler sınav binasına ÖSYM’nin yasaklarına uygun şekilde alındı. Girişte resmi güvenlik görevlilerince üstleri aranan adaylardan üstlerindeki her türlü metal eşyayı, saat, yüzük, kolye, küpe gibi aksesuarı, cep telefonlarını bırakmaları istendi. Kalem, silgi, hesap makinesi tarzı sınava yardımcı unsurlara izin verilmedi.  Heyecanı gözlerinden okunan öğrenciler sınav salonlarında belirlenen yerlere oturtuldu. Yine ÖSYM kuralları öğrencilere okundu, sınav salonunu terk etmelerine izin verilmedi.  Sınav çıkışı öğrenciler Yükseliş ’in son provasından duydukları memnuniyeti belirttiler. Ayrıca sınav heyecanını yenmek adına bu tarz uygulamalar eğitimin içinde olan her kurumun yapması gerektiğini de ifade ettiler.

Sınav sonunda Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi Müdürü Halil Topçuoğlu: ‘Biz, kurum olarak her konuda öncü olmaya gayret ediyoruz. Kelime oyunları ile başarı elde etmeyi etik bulmuyoruz. Bir başarı varsa bu sadece bizim değil, Serik’in başarısıdır. Aksini hiç düşünmedik, düşünmeyiz. Yükseliş Anadolu Lisesi doğruluğu, dürüstlüğü ilke edinen bir kurumdur. Bu sınav da onun bir göstergesi olsun istedik. Devletin resmi görevlileri sağ olsun bizi kırmadılar, buraya gelip bize yardımcı oldular güvenlik anlamında. Öğrencilerimizin de yoğun katılımıyla onların heyecanını birazcık olsun dindirip 13 Mart Pazar günü yapılacak YGS’ ye daha motive girmelerini istedik. Yüzlerdeki ifadeden bunda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Allah YGS’ ye girecek tüm öğrencilerimizin, yuvalarımızın yar ve yardımcısı olsun. ’diyerek teminlerini ve teşekkürlerini iletti.

YÜKSELİŞ’TE TAM PRAVO