HENTBOL TAKIMIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU | 19.04.2016

Kuruluşundan bu yana hem eğitim de hem de takım sporlarında Antalya’nın en önemli markalarından biri haline gelen Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları elde ettiği başarıyla spor ve eğitim camiasının gündemine oturdu.

Akdeniz Yükseliş Hentbol takımı geçen yıl Türkiye 4.sü olduğundan grup maçlarına katılmamıştı. Bu yıl ilk olarak yarı finalde,  ilk olarak  Aksaray ilinde yapılan 8 ilin  takımlarının katıldığı Liseler Arası Gençler Hentbol Turnuvası birinci olmuştu. Yükseliş Anadolu Lisesi Hentbol Takımı daha sonra  Rize’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı. Buradan uluslararası dünya kupasına katılmaya hak kazanan takımımız 18 Mart 2016 ‘da tamda Çanakkale Zaferinin Yıl dönümünde ikinci bir tarih yazarak bayrağımızı Fransada dalgalandırıp İstiklal Marşı’mızı okuttu.

Yükseliş Koleji Hentbol Takımları Teknik Direktörü Hakan Gündüz ;Aynı sporculardan oluşan takımla, hem lise hem de Deplasmanlı ligde oynayan Tek takımız. Bunun yanında aynı anda 10 Sporcumuz Milli takımda yer almaktadır. Kolay olmayanı başaran; Mert Esen, Musa Esen, Yağız Yurdakul, Özgenç Yurdakul, Alper Aydın, Hüseyin Bereket, Murat Sekmen, Samet Kanberoğlu, Sadık Tahtalı, Gürkan Soğukpınar ve Doğukan Karatay Akdeniz’den oluşan öğrenci sporcu çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum. Başarılarımızda büyük payı olan bizlere desteklerini esirgemeyen Başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Necmettin Çalık’a, bizi hiç yalnız bırakmayan  Müdür Yardımcımız Sayın N.Haluk Dökmez’e, teknik kadromuza, öğrencilerimizin önünü açan velilere. emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Yükselişin başarısı tüm ülkede sevinçle karşılandı.