Necmettin Çalık´tan öğretmenlere | 24.11.2015

Necmettin Çalık´tan öğretmenlere

NECMETTİN ÇALIK” TOPLUMUN GELECEĞİNİ ÖĞRETMENLER TAYİN EDER”

Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Çalık“ 24 Kasım, Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı geleceğe hazırla yan öğretmenlerimizin en seçkin günü; Öğretmenler Günü’ dür. 24 Kasım Öğretmenler Günü Ülkemizde ilk defa 1981 yılında belirlendi. 34 cü yılını kutladığımız bu anlamlı gün ile birlikte, Büyük Önder Mustafa Kemal  Atatürk’ ün 24 Kasım 1928 de başlattığı Okuma-Yazma seferberliğinin, 87 incıi yılını kutluyoruz.

Toplumlarda öğretmenlik mesleğinin çok seçkin ve özel bir yeri bulunmaktadır. Bu konuda  öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır. Tabi ki, her nimetin bir külfeti vardır, kaidesince bu durum öğretmenlerimize, çok özel ve büyük bir sorumluluk da yüklemektedir. Bu sorumluluk; geleceğimizin bizatihi kendisi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve çağdaş donanımlarla eğitirken, en zor koşullarda dahi, Ülkesine ve Milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmaz. Erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, laik, insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamayı gerektirmektedir.

Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mesai arkadaşlarımın, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın; Öğretmenler Günü’nü, içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Necmettin Çalık´tan öğretmenlere