İlçe Kardeş Okul Projesi

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Nuri GÜLAY´ ın öğrencilerimize Mesajı:
Sevgili Öğrenciler,
Cumhuriyetimizin Kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır" diyor. Hepinizin bildiği gibi daha birkaç gün önce Cumhuriyetin Kuruluşunun 85. Yıldönümünü hep birlikte idrak ettik. Bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunmasını, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilerlemesini ve dünyada Lider Ülke olmasını istiyorsak çok çalışmak zorundayız.

Bunun içindir ki; İlimizde öğrenci ve okul başarılarının artırılmasına paralel olarak, “ İl Eğitim Başarısı”nın daha üst seviyelere taşınması amacıyla, geçtiğimiz öğretim yılında bir proje başlattık. Bu öğretim yılında adını değiştirerek  "İlköğretim ve Lise Başarı Projesi" kısacası "İLBAP" olarak devam ettirmekte olduğumuz bu projeye çok büyük önem vermekteyiz.

Sevgili öğrenciler; bu projenin en önemli ayağını sizler oluşturmaktasınız. Başta devletimize olmak üzere, öğretmenlerinize, ailenize, çevrenize ve kendinize karşı olan sorumluluklarınızı asla unutmayınız.Planlı, programlı çalışmayı kendinize ilke edininiz. Okullarımızda her gün 15 dakikadan az olmamak üzere, “Okuma Saatleri” planlanmıştır. Bunun dışında da okuma alışkanlığınızı devam ettiriniz. Zira bu sayede akıl yürütme, muhakeme edebilme, yorumlama ve araştırma becerileriniz ve kabiliyetiniz gelişecektir.

Kendinize olan özgüveninizi kaybetmeyiniz. Gerek Müdürlüğümüzce yapılacak olan iki deneme sınavını, gerekse diğer deneme sınavlarını önemseyiniz. Anlamadığınız konularda; sınıf öğretmenlerinizin koordinesinde diğer öğretmenleriniz her zaman sizlerle işbirliğine hazırdır, önünüzde duran imkânları iyi kullanınız. Bu ülkeye vebal borcunuz olduğunu asla aklınızdan çıkarmayınız.
Hepinize başarı dileklerimi iletiyor gözlerinizden öpüyorum.

Osman Nuri GÜLAY
İl Milli Eğitim Müdürü